單位主任

王韻姿 (主任)

單位主任


大家好呀!我係王姑娘:) 歡迎大家嚟開中心嘅時候搵我傾下計呀!

單位行政分隊

劉紹坤(坤叔)

管理員


大家好!我係管理員-坤叔叔,我經常周圍走嫁,每日成間中心二、三、四樓都走勻晒!快D黎青協天耀揾下我啦:)

單位行政分隊

梁嘉儀(Joey)

文員


大家好呀!!我係文職同事Joey, 相信大家嚟4樓嘅時候都會見個面架喇!! 下次見到面, 不妨say 個hi吖~~

單位行政分隊

馮嘉燕(Edith)

文員


大家好呀!!我係文職同事Edith, 相信大家嚟4樓嘅時候都會見個面架喇!! 下次見到面, 不妨say 個hi吖~~

青年工作分隊

李耀森(Sam Sir)

青年工作幹事


好鐘意去旅行既Sam sir隨時歡迎同你分享日遊心得。

青年工作分隊

鄭皓天(Cuson)

青年工作幹事


大家好呀~我係Cuson,最中意拍片扮鬼扮馬搞喱搞路,黎到中心記得同我Say個Hi啦YEAH!

青年工作分隊

潘玉霜(Ellie)

青年工作幹事


Hi…大家好!!我係Ellie姑娘,或者叫我霜霜都可以,我主要負責鄰舍98隊及青年活動。如果大家想做義工服務又想與更多青年人交流,就快d黎加入我地鄰舍98隊啦!

青年工作分隊

曾秋娜 (Nana)

青年工作幹事


唔講經,想認識就落黎中心啦, 始終鐘意面對面交流。 我星期一至四會駐校,星期五同六就會係中心。 好易認,目測180cm,實質四捨五入160。

兒童及家庭工作分隊

呂庭淑(Sam)

青年工作員


大家好!我係呂姑娘(丫Sam),我除左係鄰舍92隊既負責人外,上至老友記,下至小朋友既活動我都有份嫁!想見到我就報我活動啦:)

兒童及家庭工作分隊

盧嘉敏(Karman)

青年工作員


大家好呀!我係YW同事Karman姑娘,小朋友多數會叫我車車姑娘,我主力負責中心嘅興趣課程,如果大家有咩想學想玩,不妨話我知啦!

兒童及家庭工作分隊

莊桂花(Larrie)

青年工作員


小朋友叫我莊MISS,大朋友叫我莊姑娘,中朋友會叫我莊姑或者Larrie,無論點叫,我都係莊桂花,一個屬於大自然的名字,從前或許不太喜歡,但越來越覺得這個名字和自己很合襯,同樣喜歡大自然的一花一草,藍藍的天空,幻變的白雲,茫茫的大海,每一幅畫面都給我無窮的想像力和原動力。

兒童及家庭工作分隊

張麗萍

青年工作見習生


大家好!我係YWA同事Pinky,主要負責延伸託管。工作上我經常接觸小朋友嫁,如果上黎中心見到面不妨「笑一笑」say個Hi丫:)

 

立即捐款 支持青協

 

 

我想立即捐贈

支持青協